PYP Exhibition 2022

May 20, 2022

Greetings,

It gives us pleasure to announce that IKNS held its first on-site Grade 5 IB PYP Exhibition on Thursday, 19 May 2022. The event was attended by Dr. Mustafa Alsayed, Secretary-General of the Royal Humanitarian Foundation (RHF), Ms. Fareeda Abdulrahman Almoayed, Chair of the Board of Directors (BoD), Members of the Board of Trustees and the Parents of the Grade Five Students.

The opening ceremony took place at Farouk Almoayyed Hall, where students performed short plays and creative dialogues about the transdisciplinary theme of the exhibition, ‘Sharing the Planet.’ This was followed by the opening of the student exhibition by Ms. Fareeda Almoayed, Chair of the BoD, at the Elementary Sports Hall.

The transdisciplinary theme 'Sharing the Planet,' enabled the students to look into the various Sustainable Development Goals adopted by the United Nations and investigated thirty diverse local and global issues.

The efforts put in this exhibition by our students and faculty were much appreciated by the members of the board, distinguished guests, and parents.

Please watch a short video of the highlights of the Exhibition. We will share the full video recording and the photos on the school's website and Instagram very soon.

Well done Grade 5 students and mentors, we are IKNS & Proud.

Wish best regards,

Afrah Al Jassim
Elementary School Principal

Dr. Kamal Abdel-Nour
School President

بعد التحية،

يسعدنا ان نعلمكم بأن المدرسة قد أقامت يوم الخميس ١٩ مايو ٢٠٢٢، معرض أعمال طلبة الصف الخامس في برنامج البكالوريا الدولية للسنوات الابتدائية وذلك بحضور سعادة الدكتور مصطفى السيد الأمين العام للمؤسسة الملكية للأعمال الإنسانية والسيدة فريدة عبدالرحمن المؤيد رئيسة مجلس إدارة المدرسة ومجموعة من أعضاء مجلس الأمناء وأولياء أمور طلبة الصف الخامس الكرام.

بداية، قدم الطلبة عرضًا مسرحيًا في قاعة فاروق المؤيد تضمن مسرحيات قصيرة وعروض غنائية وخطابية إبداعية حول مشاريعهم، تفضلت بعد ذلك الأستاذة فريدة المؤيد بافتتاح معرض أعمال الطلبة في قاعة الرياضة الرئيسية في مبنى الإبتدائي.

تمحورت أعمال الطلبة حول أهداف التنمية المستدامة ضمن برنامج الأمم المتحدة الإنمائي، حيث قضوا عدة أشهر في دراسة قضايا بيئية واجتماعية تتطلب إجراءات على المستويين الفردي والمجتمعي لمعالجتها، وبحثوا عن حلول ممكنة لها وقاموا بأفعال مؤثرة من أجل إحداث تغيير إيجابي.

تهدف هذه الأعمال إلى إسماع صوت الطلبة وتمكينهم لاتخاذ قرارات مسؤولة من أجل دعم جهود دول العالم في إنهاء الفقر وحماية الكوكب وتمتع جميع البشر بالسلام والازدهار، وقد أعرب الدكتور مصطفى السيد عن سعادته وتقديره لما رآه من مستوى عال في البحث والتنفيذ لمشاريع علمية تسهم في الحفاظ على البيئة وخدمة المجتمع وتحقق أهداف التنمية المستدامة حسب مواثيق الأمم المتحدة، وأبدى تقديره لأعضاء الهيئتين التعليمية والإدارية وأولياء الأمور على اهتمامهم بالطلاب مما ساعد في تنمية مواهبهم وتطوير قدراتهم الإبداعية في الدراسات والأبحاث العلمية منذ سن مبكرة.

ندعوكم لمشاهدة فيديو قصير عن فعاليات المعرض وسنشارككم النسخة الكاملة من الفيديو ومجموعة من الصور على موقع المدرسة الإلكتروني وحساب انستقرام المدرسة قريبا.

تهانينا الحارة لطلبة الصف الخامس ولمدرسيهم على جهودهم الحثيثة لإخراج هذا العمل المتميز.

مع خالص التحيات،

أفراح الجاسم